12 Nisan 2019 Cuma

Karnıbahar Kızartması Tarifi



Karnıbahar kızartması dediğimde bizim evde her şey durur. Sizi bilmem ama biz ailecek karnabahar kızartmasını hem sade hem de üzerine bol yoğut dökerek tüketmeyi çok seviyoruz.

En sevilen kış sebzelerinden olan karnabahardan yapılacak en pratik tarif karnabahar kızartması listemizin başında geliyor. Sizi çok uğraştırmayacak bu lezzetin nasıl yapıldığına gelin bakalımİlk olarak karnabaharı yapraklarından ayırın ve sirkeli suda bekletin içinde bir pislik kaldıysa temizlensin. Daha sonra süzün ve bol suda yıkayın. Su kaynatın ve kaynayan suya biraz tuz ve yarım limon sıkın. Yıkadığınız karnabaharları suya atın. Çatal rahat batıyorsa eğer haşlanmıştır. Çok fazla kaynatırsanız sosa batıramayız az kaynatırsanız da sert olur bu yüzden dikkat edin. Tencereden alın ve bir köşede soğumaları için onları yalnız bırakın.

Diğer tarafta 2 yumurtayı biraz çırpın ve daha sonra sütle unu katın. Çok az bir tuz ve karabiberde ekleyin. Tuzun az olması önemli çünkü karnabaharı da tuzlayacağız. İsterseniz farklı baharatlar örneğin kimyon, kırmızıbiber, nane veya kaşar peyniri de katabilirsiniz. Çırpılmış kek hamuru gibi bir kıvamı olacaktır. Çok sıvı olmasın ki karnabaharı kızartırken üzerinde kalsın. Soğuyan karnabaharların suyunu sıkalım ve biraz yatsı bir şekil almasını sağlayalım ki daha güzel kızarsın. Soslamadan önce biraz tuz ve biraz karabiber üzerine ekleyebilirsiniz. Kızartmaya başlayın.

Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder