15 Aralık 2016 Perşembe

Bulyonlu Yemekler Arasında Parlayan Yıldızlar: Pilavlar





Et suyu ve tavuk suyu bulyon çeşitleri neredeyse her yemeğe lezzet katsa da, pilavlar için yerleri başkadır. Knorr bulyon çeşitlerini kullanarak geleneksel pilav tariflerinin yanı sıra dünya mutfağından birçok pilav çeşidini de sofralarınızda sunabilirsiniz.


Knorr bulyon çeşitleri, her tür yemekte kullanabileceğiniz; kesinlikle hiçbir koruyucu malzeme içermeyen gıdalardır. Bulyonlar, et suyu ya da tavuk suyu dışında tuz ve baharatlarla zenginleştirilmişlerdir. Bu sağlığa zararsız yapıları sayesinde ailenizin tüm üyelerine güvenle servis edebileceğiniz yemeklerin vazgeçilmezi olurlar.

Et suyu ve tavuk suyu, birçok yemeğe lezzet katsa da, en sevilen kullanım alanlarından biri pilavlardır. Ülkemizde pişirilen pilav çeşitlerinin çoğunda et suyu ya da tavuk suyu kullanılmaktadır. Bir diğer yandan, tüm dünyada en sevilen yemeklerden biri olan pilavların, hemen her ülkenin mutfağında yeri vardır. Dünyadan pilav çeşitlerini Knorr bulyon ürünleri ile kolayca pişirebilir; sofranıza yepyeni tatlar katabilirsiniz.

Hem ülkemizde hem de Yakın Doğu ve diğer Türk ülkelerinde sevilerek tüketilen kuşbaşı etli pilav, hem et hem de sebze barındıran besleyici bir tarif olduğu için genellikle ana yemek olarak servis edilir ve özel günlerin değişmez tariflerindendir. Ülkemizde genellikle Ramazan ayında tercih edilen bu lezzetin en güzel halini, Knorr bulyon yardımıyla siz de kolayca sofranıza taşıyabilirsiniz.
Eğer Uzak Doğu mutfaklarına meraklıysanız tavuklu körili pilavı da deneyebilirsiniz. Körinin otantik lezzetini, çocukların en sevdiği yiyeceklerden tavukla birleştiren bu pilav sayesinde, çocuklarınızın sofraya iştahla oturmasını sağlayabilirsiniz.

İtalyan mutfağının hafif ve sebze ağırlıklı lezzetlerini seviyorsanız enginarlı ve taze soğanlı pilavı deneyebilirsiniz. Enginarın ve tavuk suyunun besleyici özelliklerini sofranıza bir arada getirebilirsiniz.

Knorr bulyon ile hazırlayabileceğiniz bir başka dünyaca ünlü pilav çeşidi ise İspanyolların meşhur lezzeti deniz mahsullü pilavdır. Bu yemek, oldukça fazla değişik malzeme barındırsa da en önemli malzemelerinden biri tavuk suyudur. Jel formda üretilen Knorr tavuk suyu bulyonu, az tuz barındırdığı için bu yemekte rahatça kullanabilirsiniz. Midye, kalamar, karides gibi birçok deniz mahsulünün ve İspanyol sucuğunun bulunduğu bu pilavı özel günlerde konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Knorr bulyonun küp, ve jel formdaki çeşitleri ile her pilav tarifine lezzet katabilirsiniz. İster ana yemek, isterseniz de garnitür olarak sunabileceğiniz pilav çeşitleri ile sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Perde pilavından firik pilavına, bulgur pilavından şehriye pilavına birbirinden lezzetli bulyonlu yemekler ile sevdiklerinize besleyici sofralar hazırlamak, farklı pilav çeşitlerinin tariflerine ulaşmak ve bu tariflerde kullanabileceğiniz Knorr ürünleriyle tanışmak için www.herkessofraya.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder