26 Ağustos 2016 Cuma

ENFES DONDURMALARIN KALORİLERİ




Kavurucu yaz sıcaklarından kendimizi biraz da olsa kurtarmak ve serinlemek için kendimizi dondurma dolaplarında buluyoruz. Hem formunuza dikkat ediyor hem de damak zevkinizden ödün vermiyorsanız bu yazımız sizin için güzel bir rehber olacaktır.

1990’dan bu yana dondurma sektöründe lider kuruluş olan Algida’nın sevilen markası Cornetto dondurmaları, çoğumuzun sevdiği külahta dondurmalar tüketicilere sunuluyor. Tadından vazgeçemeyeceğimiz efsane dondurması, çıtır çıtır külahları ve son ısırıkta ağzımızı tatlandıran bol çikolatalı yapısı ile gönüllerde taht kuran Cornetto markasının en sevilen çeşitlerinin kalorileri ve besin değerlerini sizin için derledik. İyi okumalar…
Cornetto markasının en sevilen dondurmalarından biri olan Cornetto Classico Kaymaklı, kaymak tadı ve fındık parçalarının birleşmesiyle lezzetli bir dondurma haline geliyor. 200 kcal kaloriyle günlük enerjinin %10’unu karşılıyor. Classico Kaymak’ta 17 gram şeker ve 24 gram karbonhidrat bulunuyor.
Classico’nun diğer tadı Çikolata,  bol çikolatalı dondurmanın üzerinde, parça çikolatalar ve çikolatalı çıtır külahı ile 200 kcal kaloriyle günlük enerjinin %10’unu karşılıyor. Classico Çikolata ’da 20 gram şeker ve 24 gram karbonhidrat bulunuyor.

Cornetto’nun en sevilen lezzetlerinden biri olan Disc Karamel, vanilyalı dondurma lezzeti ve karamel tadının yanı sıra, üstüne serpilen fındıklarıyla tüketiciye sunuluyor. 280 kcal kaloriyle günlük enerjinin %14’ünü karşılayan Disc Karamel ’de 24 gram şeker ve 36 gram karbonhidrat bulunuyor.
Cornetto Disc Antep Fıstık Çikolata sevilen lezzetlerin arasında belki de 1 numara, Antep fıstıklı dondurma ve çikolata sosuyla vazgeçilmez bir lezzet haline gelen dondurmamızın 290 kcal kaloriyle günlük enerjinin %15’ini karşılayan Disc Antep Fıstık Çikolata, 24 gram şeker ve 37 gram karbonhidrat bulunduruyor.
Enfes orman meyveli sosu ve kaymaklı dondurma ile Cornetto Disc Chessecake sizi uzun süren bir lezzet yolculuğuna sürükleyen dondurmamız 260 kcal kaloriyle günlük enerjinin %13’ünü karşılayan Disc Chessecake, 24 gram şeker ve 34 gram karbonhidrat bulunduruyor.

Bir diğer Cornetto lezzeti ise In Love Toffee Krokan, fındık ve krokan parçalarıyla toffee sosu ve kaymaklı dondurmanın besin değerleri ise şöyle; 220 kcal kaloriyle günlük enerjinin %11’ini karşılayan In Love Toffee Krokan, 20 gram şeker ve 27 gram karbonhidrat bulunduruyor.
Böğürtlenli ve bol çikolatalı diğer lezzetimiz Cornetto In Love Chocolate Berry,  230 kcal kaloriyle günlük enerjinin %12’sini karşılayan In Love Chocolate Berry, 22 gram şeker ve 28 gram karbonhidrat bulunduruyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder