13 Haziran 2016 Pazartesi

Güllaç Tarifi



Ramazan ayının vazgeçilmesi olan güllaç tatlısı sofralarımızın vazgeçilmesi oluyor. Peki güllaç nasıl yapılır? Güllaç yaparken neye dikkat etmeliyim diye düşünüyorsanız bu yazım tam sizlik.

Güllaç Malzemeleri:
  • 10 adet güllaç yufkası,
  • 1,5 litre süt,
  • 3 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket şekerli vanilya
  • Süslemek İçin:
  • Nar taneleri,
  • File badem,
  • File şam fıstığı,
  • Kiraz şekerlemesi (her dilim için 1 adet).
Güllaç Hazırlanışı:
İlk olarak geniş bir tencereye sütü, toz şekeri, vanilyayı tencereye koyalım ve orta ateşte karıştırarak kaynatıp, ılımaya bırakalım.Her sütlü tatlıda yapıldığı gibi.
Fırın tepsisine parlak kısmı üste gelecek şekilde bir adet güllacı yerleştirelim.
Güllacın her yerini ıslayacak şekilde 1-2 kepçe kadar hazırladığımız karışımdan üzerine dökelim.
Güllaçların tamamı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
Yalnız 5. güllac yufkasına  geldiğimizde üzerine bolca file badem serpelim.(isteğe bağlı)
Güllacın en üstüne hazırladığımız karışımdan döküp, bir gece buzdolabında bekletelim.
Servis yapmadan 2-3 saat önce buzdolabından çıkartalım ve dinlendirelim. Güllacın üzerini nar taneleri, şam fıstığı ve kiraz şekerlemeleri ile süsleyip enfes bi sunum yapabiliriz.
Güllacın tadını veren ipucum ise bir kaç önceden dolaptan mutlaka çıkarmanız dinlenince lezzetine lezzet katıyor.
Afiyet olsun,hayırlı ramazanlar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder