12 Haziran 2016 Pazar

Fırında Patlıcan Kebabı


Size Ramazan boyunca hazırladığım iftar menümü paylaşacağım.Paylaşımlarım ile aklınızda olan bugün iftar da ne yemeği yapsam ? Sahurda ne yemeği yapsam ? sorularınıza cevap olacağına inanıyorum.İlk olarak bu akşam menümde patlıcan kebabı var peki fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır ?

Fırında Patlıcan Kebabı Malzemeleri:
  • 500 gr kıyma 
  • bir su bardağı galeta unu 
  • Bir adet kuru soğan (Rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 adet yumurta
  • Sosu için 
  • 50 gr tereyağı
  • yarım çay bardağından biraz az sıvıyağ
  • Biraz pul biber
  • Biraz karabiber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Biraz tuz
Fırında Patlıcan Kebabı Hazırlanışı:

İlk olarak patlıcanları soymadan i̇stediğiniz kalınlıkta dilimlere kesin ve  acısı çıksın diye 20 dk tuzlu suda bekletmeye başlayalım.Ardından köftemiz için olan malzemelerin hepsini karıştırıp İyice yoğurmaya başlayalım.
Orta boy borcama bir köfte bir patlıcan sıralı şekilde dizip borcamın boş kalan kısmına dilimlenmiş domates biber i̇lave edebilirsiniz.
Sosu için sıvıyağ ve tereyağı tavaya alıp salçayı ilave edip biraz kavurup baharatlarını tuzunu ve suyu ilave ettikten sonra patlıcan kebabı üzerine dökün.
Patlıcan kebabının üzerini fırın poşetiyle kapatıp, önceden satılmış 200 ° fırında(30 dk kadar) pişirip daha sonra üzerindeki fırın poşetini çıkartıp ve patlıcanlar güzelce kızarana kadar pişirme işlemine devam edelim. Patlıcanlarımız piştikten sonra fırından çıkartıp servis edebiliriz.
Hayırlı iftarlar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder