12 Mart 2015 Perşembe

Sosyete Mantı Tarifi



Bugün kendime ve sevdiklerime mantı yapmaya karar verdim. Ama ev mantısı yapmak epeyce zamanımı alacağı için bende sosyete mantısı yapmaya karar verdim. Tadı da ev mantısına oldukça benziyor hatta ben daha çok sevdim diyebilirim.Eğer çok fazla zamanınız yoksa ve ev mantısı gözünüz de büyüyorsa size tavsiyem sosyete mantısını yapmanızı önemle öneririm harika tadı ile ev mantısını aratmıyor.

Sosyete Mantısı Malzemeleri:
  • 2 adet yufka
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
  • Sosu için:
  • 3 su bardağı su
  • 1 et bulyon (isteğe göre)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası(renk vermesi için)
  • Üzeri için:
  • Yoğurt(isteğe göre sarımsaklı)
  • Tereyağı
  • Nane
  • Pulbiber

Sosyete Mantısı Hazırlanışı:

İlk olarak yufkalarımızı üst üste yayıp ve ortada ikiye bölüyoruz.Bu arada kıymanın içine maydanoz ve soğanımızı  doğrayıp içine baharatlarımızı ve tuzumuzu atıyop karıştırıyoruz. Kestiğimiz parçalardan her birinin kestiğimiz taraflarına kıymalı harcımızı koyuyor ve kol böreği şeklinde sarıyoruz. 
Ardından 2 parmak aralığında kesiyoruz. Bu parçaları borcama veya tepsiye dizip ,200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. 
Bu arada bir tencerede çok az salça ile sıvıyağı kavurup üstüne 3 bardak su ekliyoruz ve et bulyonu atıyoruz. Kaynayan suyun içine pişen mantıyı fırından alıp bu suyu onun üzerine güzelce gezdiriyoruz.
10-15 dk yani suyunu çekene kadar tekrar fırınlıyoruz. Bu esnada tereyağı, nane ve pulbiber ile sosumuzu hazırlayıp mantımız suyunu çekince fırından alıp,tabaklarımıza koyuyoruz. Üzerine de yoğurdumuzu ve sosumuzu döküp servis edebiliriz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder