21 Mart 2015 Cumartesi

Avcı Böreği




Pratik ve tadı çok lezzetli olan bir börek tarifi ararken avcı böreği ile karşılaştım. Daha önce hiç yapmadığım avcı böreğini denedim ve çok az zamanda çok güzel lezzetli oldu. Sonuç güzel olunca hemen sizinle paylaşmak istedim.



Avcı Böreği Malzemeleri:

  • 5 adet yufka
  • Yarım kg kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu
  • Kırılmış ceviz içi
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Avcı Böreği Hazırlanışı:
İlk olarak iç harç için kıymayı hafif pembeleşinceye kadar pişirmeye başlıyoruz. Üzerine ince kıyılmış soğanları ekliyoruz. Bulguru sıcak suda bekletip kıyma pişerken, pişince bulgur, tuz, ceviz içi ve salçayı ekleyip 3 dakika kadar ocakta karıştırıyoruz iç harcımız hazır olduktan sonra. 
Bir kasede su ve sıvı yağı karıştırıyoruz. 1 adet yufkayı serip karışımı üzerine fırça ile sürüyoruz 2. Yufkayı da üzerine serip tekrar karışımdan ekliyoruz. Yufkayı 8 parçaya bölüp kıyma harcını koyarak sigara böreği gibi sarmaya başlıyoruz ama çok sıkmadan. 
Diğer yufkalar içinde aynı şekilde yapmaya devam ediyoruz. Kalan su yağ karışımının içine 1 adet yumurtayı kırıp çırpıyoruz.
Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp yağlı tepsiye diziyoruz. 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder