12 Şubat 2015 Perşembe

Etimek Tatlısı




Etimek Tatlısını ile ilk çocukluk yıllarımda karşılaştım. Hemde yapımı oldukça kolay olan etimek tatlısı ani bir misafir geldiğinde on dk olmadan hazır olacak çok lezzetli tatlı tarifim sizlerle :) 

Etimek Tatlısı Malzemeleri:
  • 1 paket etimek (klasik),
  • Kreması için:
  • 1litre süt,
  • 1 adet yumurta,
  • 2 çorba kaşığı un,
  • 2 çorba kaşığı nişasta,
  • 2 paket vanilin,
  • Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı şeker,
  • 2 su bardağı 
  • Üzeri İçin:
  • 2 paket toz şanti,
  • 1,5 subardağı soğuk süt,
  • Süslemek İçin:
  • Hindistancevizi.
Etimek Tatlısı Hazırlanışı:

Büyük boy dikdörtgen borcam’a etimeklerimizi dizeye başlayalım. Etimek tatlısı şerbetini hazırlamak için; su ile şekeri tencereye koyalım ve  kaynattıktan sonra etimeklerin üzerine dökelim.
Muhallebiyi hazırlamak için; nişastayı, sütü, unu ve yumurtaları tencereye koyalım. İyice karıştıralım, orta ateşte pişirirken, yine ara ara karıştırarak muhallebi kıvamında olana kadar kaynatalım. Muhallebi kıvamına gelince vanilinleri ekleyelim ve vanilini iyice karıştıralım.
Ardından hazırladığımız muhallebiyi etimeklerin üstüne dökelim.Soğumaya bırakalım.
En son olarak, şantiyi soğuk süt ile çırpalım ve tamamen soğumuş olan etimek tatlısı’nın üzerine düzgün şekilde yayalım.Üzerine istediğimiz kadar hindistancevizi serpiştirelim ve buzdolabına koyalım.Soğumuş olan etimek tatlısını dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder