28 Ocak 2015 Çarşamba

Tabbule Tarifi



Tabbule Tarifi nedir ? Tabbule Nasıl Yapılır ? diye merak ediyorsanız bu yazım tam sizlik. Hem sağlıklı hem de lezzeti ile sofraların vazgeçilmezi olmaya aday. 



Tabbule Malzemeleri: 
  •  125 gr ince bulgur 
  •  4 domates 
  •  1 demet maydanoz 
  •  8 taze soğan
  • Biraz taze nane 
  • 1 orta boy soğan 
  •  Yarım su bardağı zeytinyağı 
  •  Yarım su bardağı limon suyu 
  •  Tuz
Tabbule Yapılışı:

Bulguru derin bir kaba alarak üzerini örtecek kadar soğuk su koyalım. 15-20 dakika bekletip süzgece alıp tüm suyunu süzelim. Ardından maydanoz, nane, soğan ve taze soğanları ince doğrayıp. Domates, maydanoz, nane ve soğanları bulgura ekleyip karıştıralım. Limon suyu, zeytinyağı, tuzu ekleyip tekrar karıştıralım. Yarım saat dinlendirin.
 İsterseniz Lavaş ekmeği ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder