16 Ocak 2015 Cuma

Sevgiyle Yoğurulmuş Dergi Önerim Var!


İnternetin bu denli hızlı ilerlemesi ile birlikte çocukların okumasına daha da önem verir oldum. Tabii
okumaları kadar neyi okudukları da benim için çok önemli. Bugün sizi 1 Mayıs 2002 tarihinde yayın
hayatına başlayan, kararlı ve ilkeli yayın anlayışıyla Türkiye’nin en çok okunan çocuk dergisi “Gonca” ile tanıştıracağım.

Gonca, dünyaya sevgiyle bakabilen bir düşüncenin ürünü. Ahlaki, kültürel ve bilimsel temelleri esas
alarak yayın yapıyor.  Çocuk psikolojisini çok iyi bilen uzman kadronun kaleme aldığı Gonca Dergisi,  sadece çocuklar değil, büyükler tarafından da beğeniyle takip edilen bir dergi. Bu özelliği de aslında sizin çocuğunuzun ne okuduğunu yakinen takip etmenizi sağlıyor. Böylece çocuğunuzun dünyasına da uzak kalmamış oluyorsunuz.



Çocuklar Gonca’yı Neden Seviyor?

Aslında cevabı dopdolu içeriğinde gizli. Ortaya çıkan her sayı adeta geleceği resmediyor. Yarınlar,
Gonca’nın sayfalarında şekilleniyor. Zengin ve nitelikli içeriği ile Gonca; okurların ruhsal ve zihinsel gelişimine katkıda bulunuyor, onların hayatı doğru algılamalarına yardımcı oluyor, yaşadıkları toplumun değerlerine yabancılaşmalarını engelliyor. Bugün sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında sayıları 60 bini aşan Gonca okuru varmış. Ne kadar büyük bir çoğunluğuz :)

Çocuklarınız Hem Eğlensin Hem Bilgilensin!

Bazen çocuklarımızın ne istediğini ve onları nelerin mutlu edebileceğini zor bulabiliyoruz.  Gonca dergisi çocukları eğlendirmeyi, eğlendirirken bilgilendirmeyi başarıyor.  Özenle hazırlanan hikaye, şiir, deneme, çizgi roman ve masalların yanı sıra tarih, bilim, karikatür, mizah, röportaj, , Fabl, Bilmece – Bulmaca, Posta Treni ve Kitap Tanıtımı sayfalarıyla çocuklara ait bir dünya inşa ediyor.Bu renkli ve eğlenceli dünyanın misafirlerine çizgi karakteriyle rehberlik ediyor. Bizim de çocukluğumuzdan kalan değerlerimiz ve hikayelerimizde dergiyi süslüyor. İlk gözüme çarpanlar; Nasrettin Hoca…


Çocuklarımızın  kendilerini ifade etmeleri çok önemli. Gonca dergisi bu konuda da çalışmalar yaparak aktif ve katılımcı okurlarına sayfalarında yer açmış. Kimi zaman küçük kalemlerden çıkan yazı ve çizgiler dergide yayınlanıyor, kimi zaman da Gezgin Abi okurların davetlerine katılarak onlarla daha yakından tanışma fırsatı buluyor.

Emeklerin karşılığını bulmak da önemli , dergiye mektup gönderen her okur birbirinden değerli hediyelerle ödüllendiriliyor. Bugüne kadar yüzlerce Gonca okurunu, bisiklet, tişört, şapka, saatli
kalemlik, masa lambası, basket ve futbol topu gibi hediyelerle ödüllendirmiş.

Size önerim hazır okullar tatil olacakken çocuğunuzu güvenilir dergi olan Gonca ile ödüllendirin.

Sevgiyle kalın,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder