13 Ocak 2015 Salı

Reçelli Kurabiye Yapımı


Bugün misafirlerim için önceden yaptığım ev reçellerim ile hazırladığım reçelli kurabiye hazırlamaya başladım. Hem misafirlerime reçellerimin tadına bakmış olacaklar hem de yaptığım kurabiyeler daha güzel tatları olacak. Hem yapımı da çok fazla zamanımı almadığı Reçelli Kurabiyeleri sizde deneyebilirsiniz :)

Reçelli Kurabiye Malzemeleri:
  • 150 gram tereyağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay bardağı istediğiniz reçel
Reçelli Kurabiye Yapılışı:

Reçelli Kurabiye yapımız ise oldukça kolay ilk olarak oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekeri ve yumurtayla birlikte karıştırmaya başlayalım. Ardından kalan malzemelerimizi ilave edip sert bir kurabiye hamurumuzu elde edene kadar yoğurmaya devam edelim.
Hamurumuz biraz dinlenmesi için 30 dk kadar buzdolabında bekletirsek daha güzel bir sonuç alabiliriz. Beklettiğimiz iyice sertleşen  kurabiye hamurumuz  merdaneyle açtıktan sonra,isterseniz  kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkartıp,ortalarına pet şişenin kapağı yardımı ile ortalarına yuvarlak çukur yapıp  hazırladığımız kurabiyelerimizi yağlı tepsiye dizelim.
Kurabiyeleri 160 derecelik fırında 10 – 15 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra çukur bıraktığımız yerlere istediğimiz reçellerden kaşık yardımı ile ilave edelim.Ardından reçelli kurabiyelerimizi servis yapabiliriz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder