10 Ocak 2015 Cumartesi

Kandil Simidi



Benim her kandil severek yaptığım kandil simidini bu sefer misafirlerime yaparken sizinle de paylaşmak istedim. Herkesin belli tarifi olabilir bu da benim sürekli yaptığım ve her zaman tarifi tam tutan kandil simit tarifim umarım sizlerde beğenirsiniz.

Kandil Simidi Malzemeleri:
  • 5 su bardağı un
  • 200 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı dışına kullanılacak)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için yeterince susam ve çörek otu
Kandil Simidi Yapılışı:

Genişçe bir kaba 5 su bardağı unu ekleyip hamurumuzu hazırlamaya başlayalım. İçine oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve 2 yumurta sarılarını ekleyin.
Kalan malzemeleri de ekleyip yoğurun. Püf noktası; hamurun ele yapışmayacak kıvama gelmesidir.
Kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Ceviz büyüklüğündeki hamuru parmak genişliğinde şeritler yaparak simit şeklinde birleştirin. Yaptığınız simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Sonra yumurta aklarını fırça ile simitlerin tamamına sürün.
En son simitlerin üzerine çörek otu veya susam serpin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına tepsinizi koyun.
Üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder