14 Haziran 2013 Cuma

Dereotlu Poğaça Yapılışı



Dereotlu poğaça yapılışını merak edenler tarifime buyursun...

Tuzlu poğaça tariflerini araştırırken yemekten çok zevk aldığım hatta yerken hemen bitti deyip üzüldüğüm dereotlu poğaça tarifimi arkadaşımın tarifi ile yapmaya karar verdim.Yapmaya başladıktan sonra fırının başında yemek için sabırsızlıkla bekleyip çayımı yudumlarken fırından gelen zil sesi ile mutluluğumu görmeniz lazımdı.En sevdiğim poğaçaların biri olan dereotlu poğaça süper olmuştu. :) Eğer sizde denemek isterseniz aşağıdaki tarif size yardımcı olacaktır.

Dereotlu Poğaça Malzemeleri:
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • Bir tutam dereotu
  • Beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım yemek kaşığı şeker
  • Çörek otu
Dereotlu Poğaça Yapımı:
En sevdiğim poğaçaların başında gelen dereotlu poğaçanın hamuruunu hazırlama vakti geldi hanımlar :)1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağı karıştırın ve üzerine bir adet yumurtanın akını ekleyip dereotunu da ince ince kestikten sonra ilave edin ve karıştırmaya başlayalım.
Başka bir kapta unu, kabartma tozunu, 1 çorba kaşığı tuz ve yarım çorba kaşığı şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra hazırladığımız yoğurtlu harcın üzerine döküp hamuru hazırlıyoruz.
Hamuru dilediğiniz şekillerde hazırlayıp içine peynir koyduktan sonra üzerine çörek otu veya susam serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına dereotlu poğaçamızı koyuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder