19 Ocak 2015 Pazartesi

Ağlayan Kek


Ağlayan kek tarifi nedir ? Ağlayan kek nasıl yapılır ? diye merak ediyorsanız bu yazımız tam sizlik.
Bugün misafirlerim için ağlayan keki tercih ettim. Ağlayan kek tarifimi umarım sizde dener ve beğenirsiniz.

Ağlayan Kek Malzemeleri:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 çay bardağı kakao
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Kekimizi ıslatmak için:
  • 2 su bardağı süt
  • Kekin üzeri için
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket çikolata sosu
Ağlayan Kek Yapılışı:

İlk olarak çırpma kabımızın içerisine yumurta ve şekeri koyup iyice çırpmaya başlıyoruz. Daha sonra süt, sıvı yağ, kakao malzemelerini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz En son un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kek hamurumuzu hazırlıyoruz. 
Yağladığımız tepsimize kek hamurumuzu boşaltıp 170 derece fırında pişiriyoruz.
Pişen kekimizin ılındıktan sonra  2 su bardağı süt üzerine dökelim. Kek soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız krem şantiyi sürelim. En son çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip kekimizin üzerine dökelim ve kekimizin her yerine gelecek şekilde dağıtalım. Çikolata sosumuzun soğuk olması gerekiyor aksi takdirde krem şantiyle karışıyor. Birde unutmayalım çikolata sosumuz soğurken arada karıştıralım üzeri kaymaklanmasın diye. Ağlayan kekimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder