12 Kasım 2014 Çarşamba

Çikolatalı Ekler Tarifi



Pratik bir pasta olduğu söylenemez fakat gerçekten leziz. Çikolatalı tatları sevenler için ie pek şahane bir tatlı. Pastaneden almaktansa evde yapılanlara çok daha bayılıyorum. Hem kreması hem de hamuru çok daha lezzetli ve başarılı oluyor.
O yüzden sizde evinizde sevdiklerinize ekler yapın istedim.

 Çikolatalı Ekler Malzemeleri:

 Çikolatalı Ekler Hamuru için:
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 – 4 tane yumurta
  • Bir tutam tuz
Çikolatalı Eklerin Kreması için:
  • Yarım limon kabuğu rendelenmiş
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tane yumurta
Çikolatalı Sos İçin:
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 1 çorba kaşığı su
  • 1 çay bardağı pudra şekeri


Ekler Pasta Tarifim:
İlk önce bir su bardağı su ve margarini tencerede karıştırarak ısıtıyoruz. Kaynayana kadar toz şeker ve tuzu da ilave etmeyi asla unutmuyoruz. Kaynamaya başladığında unu yavaş yavaş değil hepsini birden hızlıca kaynayan suya katıp sekiz dokuz dakika kadar karıştıra karıştıra pişirelim ve ocaktan alalım.

Hamurun ılımasını beklememiz gerekiyor sonrasında  hamur ılık hale geldikten sonra yumurtaları içine kırmaya başlayalım. Üç ya da dört yumurta yeterli olacaktır. Hamur hafifçe ele yapışır bir kıvamda olmalı ve çok katı ya da çok yumuşak olmamalıdır. Hamuru krema torbasına doldurup bir parmak kalınlığında dökebileceğimiz şekilde istediğiniz büyüklüklerde sıkın. İlk yaptıklarınız çok düzgün olmayabilir morallerinizi bozmayın :) Hamuru az yağlanmış bir tepsiye sıkacaksınız. Ardından 165 derece ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika kadar pişireceğiz.

Krema için gereken malzemelerin hepsini bir tencereye koyalım, muhallebi kıvamına yakın bir hale gelene kadar pişirelim ve  bir köşede soğumaya bırakalım. Kremaları göz kararı miktarlarda eklerin içine koyacağız. Çok fazla koymamaya dikkat edin çünkü üstünü kapattıktan sonra taşacaktır, kıvamına dikkat edelim.

Fırından eklerleri çıkarıp kremayla içlerini dolduralım. Ekler neredeyse hazır. Son olarak çikolata sosunu ayarlayacağız.

Malzemeleri ben mari usulü eriteceğiz.  Mari usulü nedir? derseniz içi su dolu bir tencereyi kaynatıp üzerine cam bir kasede malzemeler ateşe değmeden tencereden gelen buhar ve ısıyla eriyecek şekilde yapacağız.Çikolata sosunu eklerin üzerine dökelim.

Şimdi bir güzel evde hazırladığımız eklerleri bir bir yiyelim :)

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder