12 Ekim 2014 Pazar

Kuru Börülce Salatası


Bugün size hem meze olarak kullanabileceğiniz, sağlıklı, az kalorili bir tarif hazırladım. Bu tarifi akşam yemeklerinde sunabileceğiniz gibi öğlen saatlerinde gelen misafirlerinize hazırladığınız poğacalarla da sunabilirsiniz. Ben misafirlerimle paylaştım, bayıldıklarını söylediler ...

Akdeniz ve Eğe mutfağının vazgeçilmezi kuru börülce salatasının nasıl yapıldığına bakalım hadi..!

Pişirme süresi: 15 dakika
Porsiyon: 4 – 5 kişilik

Kuru Börülce Salatası Malzemeleri :
  • 100 – 150 gram kuru börülce
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • 2 baş yeşil ya da kuru soğan
  • yarım limonun suyu
  • çekilmiş ceviz
  • severseniz 1 kaşık sirke
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • tuz, 
  • biber,
  • acı pulbiber 
  • biraz kimyon
Kuru Börülce Salatası'nın Yapılışı:
Öncelikle unutmamanız gereken nokta Kuru fasülyeye çok benzeyen börülceyi geceden suda bekletmeniz lazım. Börülcelerin üzerini kapatacak kadar su koyup haşlayın. Düdüklü kullanırsak 4 dakika da haşlanır. Tencerede bu süre biraz uzayabilir. Haşladıktan sonra suyunu iyice süzün, böylece börülcenin acılığı suyunda kalacaktır. Haşlanan bu börülceyi kısa süre içinde hızlıca 1-2 bardak suyla yıkamayı unutmayın.

Maydanozları soğanı dereotunu ince ince kıyın, ya da robotta çekin. Hepsini bir kaba alıp içerisine yağ ve limon suyunu da ekleyin. Baharatları ve çekilmiş ceviz de katıp karıştırın. 

Börülce salatamız yememiz için artık hazır. 

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder