7 Eylül 2014 Pazar

Patatesli ve Sosisli Kroket


Kroket kahvaltıda tüketilebileceği gibi ikinci yemek olarak ta servis edilebilir. Ayrıca diğer yemeklerin yanında garnitür olarak ta afiyetle yiyebiliriz. Bizim kroket tarifimiz içerisindeki malzemelerden dolayı hem kahvaltıda servis edilmeye hem de diğer yemeklerle servis edilmeye gayet uygun.

Pişirme süresi: 20 dakika
Porsiyon: 6 kişilik

Patatesli ve Sosisli Kroket Malzemeleri:
  • 5 adet orta boy patates
  • 3 adet sosis
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı un
  • tuz ve karabiber
Patatesli ve Sosisli Kroket Yapılışı:

Patatesleri bir tencerenin içinde tuzlu suyla haşlayın.Ardından patatesleri ezerek püre haline getirin.
Sosisleri haşlayın, haşlandıktan sonra minik minik kesin. Patateslerin içine kaşar peyniri, yumurta sarısı, un, karabiber ve tuz ekleyip yoğuralım.

En son sosisleri ekleyip harcı birbirine iyice yedirin.Patateslerden ufak parçalar alıp elinizde şekillendirin. Daha sonra galeta ununa bulayıp yağda kızartın. Küçük bir tüyo; Tavada yağı fazla kızdırmayın ki, kroketler yanmasın ve içleri iyi pişsin.

Kızaran kroketleri kağıt havlu konulmuş tepsiye yerleştirin ki hafif olsun.
Son olarak; süslemek için maydanoz ya da dilim limon kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder