15 Ağustos 2014 Cuma

Hasanpaşa Köftesi Tarifi


Herkesin severek yediği yemeklerden biri de köftedir. Hele de Hasanpaşa köftesi köftenin kralıdır.
Hasanpaşa Kötesi nasıl yapılır, HasanPaşa köftesinin tarifi nedir? diye sorularınız varsa tam olarak doğru yerdesiniz. 

Hasanpaşa Köftesi için, püre için ve üzerinin sosu için gerekli tüm malzemeleri tek tek aşağıda verdim. Şimdiden afiyet, şeker olsun.

Pişirme süresi: 30dakika
Porsiyon: 6 kişilik

Hasanpaşa Köftesi Malzemeleri:

Köftesi için:
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 dilim kadar ekmek içi
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane kuru soğan
  • tuz, 
  • karabiber, 
  • pulbiber
Püresi için:
  • 4 tane patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • tuz
Üstü için:
  • rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • su,
  • tuz

Hasanpaşa Köftesi Yapılışı:

Evet, ilk olarak köfte hazırlığında yazan kısımdaki köfte harcının malzemelerini yoğuralım. Elde ettiğimiz köfteyi yumurta büyüklüğünde koparıp içini çukurlaştıracağız. Ardından yağlanmış tepsiye dizilerek bu köfteleri önceden 180 derece de ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar fırında pişireceğiz. Bu süreyi fırınınızın pişirme ayarlarına göre siz de belirleyebilirsiniz.

Hasanpaşa Köftesi Püresi: hazırlamaya: patatesleri haşladıktan sonra iyice ezelim. Süt ve tereyağını da ezilmiş patatese ekleyip, hazırladığımız püreyi pişen köftelerin içine dolduralım. Kfoftelerin içini doldurmakta zorlanıyorsanız krema poşetleri kullanabilirsiniz.

Sıra Hasanpaşa Köftesi ‘nin sosunu ise şöyle yapıyoruz: Üstüne kaşar rendesi serpip, suyla erittiğimiz salçayı köftelerin olduğu tepsiye dökelim ve tekrar fırına verelim Böylece kaşar ve köfte birleşecektir..

Fırında yaklaşık olarak 10 dakika kadar hafif kızarması ve peynirin erimesini bekledikten sonra, salçalı sudan üzerine gezdirilip servis yapıyoruz. 

Biraz uzun sürecek gibi gelse de malzemelerin farklı pişme süreleri olduğu için yaklaşık olarak 30 dakikada bu lezzeti hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder