23 Temmuz 2014 Çarşamba

Hafif Tatlılar: Meyveli Yoğurtlu Puding

meyveli yoğurtlu puding

İşte bu tam yaz aylarının vazgeçilmezi, Yoğurtlu Puding gerçekten iyi :)

 Meyveli Yoğurtlu Puding Malzemeleri:
  • 1 Paket Vanilyalı veya Çilekli Puding
  • Yarım Litre Süt
  • Yarım Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Çekirdekleri Çıkartılmış Kiraz
  • 1 Su Bardağı Yıkanmış ve Dilimlenmiş Şeftali
  • 1 Su Bardağı Taze Orman Meyveleri
  • 2 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Kuru Meyve ve Yulaf Ezmesi Karışımı
Meyveli Yoğurtlu Puding Üzeri için:
  • Yarım Çay Bardağı Badem
  • 1 Çay Kaşığı Toz Tarçın
Meyveli Yoğurtlu Puding yapılışı:
Vanilyalı Puding ve sütü bir tencereye aktarı, paketteki tarifine göre karıştırarak pişirin. Kıvamını alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan pudingi bir çırpma kabına aktarın, yoğurdu da ekleyip el mikseri yardımıyla sulanmaması için kısa bir süre karıştırın.

Taze ve kuru meyveleri, yulaf ezmesi ile birlikte bir kaseye aktarın ve karıştırın. Meyveli karışımın yarısını servis bardaklarına veya kaselere dağıtın. Üzerine pudingli karışımdan ilave edip, tekrar meyve karışımı ve üstüne tekrar pudingli karışımı ilave edin.
Karışımınızı buzdolabınızda 2 – 3 saat soğutun.
Son olarak; üzerini tarçın ve bademle süsleyerek soğuk servis edin.

Not: İstediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz fakat sunumumuzu zenginleştirmek için, tarçınları çubuk çubuk şekilde üzerine yerleştirebilirsiniz. :)
Şipşak hazırlayabileceğiniz bu tarif vazgeçilmeziniz olacak!

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder