12 Haziran 2014 Perşembe

Kolay Profiterol Tarifi


Profiterol tarifi mi aramıştınız? Doğru yerdesiniz:) Bugün de size vazgeçilmez bir tatlı olan profitörolü evde yapmanızın ipuçlarını paylaşacağım. Böylece artık pastanelerden profiterol almak yerine evinizde istediğiniz şekilde profiterolü hazırlayıp, sevdiklerinizle paylaşabileceksiniz.

Tarifime kolay profiterol deim çünkü olabilfiğince profiterol tarifini kolaylaştırmış oldum.
Umarım siz de tarifimi beğenirsiniz.

Kolay Profiterol Malzemeleri:

Kolay Profiterol Hamurunun topları için:
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • İç kreması:
  • 1/2 litre süt
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağı
Kolay Profiterol Çikolata Sosu için;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 40 gram bitter çikolata
  • veya:
  • 1 paket Hazır Çikolatalı Sos
  • 40 gram bitter çikolata
Kolay Profiterol Yapılışı:
  1. Kolayca profiterol yapmak için aşağıdaki adımları bir bir takip edin, emin olun hızlıca hazırlayacak, misafirlerinizi şaşırtacaksınız. Önce su, tereyağ, toz şeker, tuz tencereye konulup kaynatılır.
  2. Un kaşık kaşık eklenip sürekli karıştırılır.Hamur top haline gelince ocaktan alınır.
  3. Hamur soğuyunca yumurtalar tek tek eklenip mikser ile iyice çırpılır.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çay kaşığı ile alınan hamurlar minik toplar şeklinde dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-60 dakika iyice sertleşene kadar pişirilir.
Kolay Profiterol Kremasının yapılışı:
  1. Nişasta toz şeker ve yumurta karıştırılır.Süt yavaş yavaş eklenerek muhallebi gibi pişirilir.
  2. Soğuduktan sonra tereyağ eklenip mikserle çırpılır.
  3. Soğumuş hamur topları ortadan ikiye kesilerek içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurulur.
Kolay Profiterol Çikolatalı sos yapılışı:
  1. Nişasta toz şeker ve kakao karıştırılır.
  2. Süt yavaş yavaş eklenerek ve sürekli karıştırılarak pişirilir.
  3. Bu aşamada istenirse hazır paket çikolata sosu arkasındaki tarife göre pişirilir.
  4. Çikolatalı sos sıcakken parçalanan bitter çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır.
  5. Biraz ılıyınca içine kremaları doldurulmuş topların üzerine çikolatalı sos dökülür.
  6. Tepsiye sıralanarak veya üst üste konularak sosu dökülüp servis edilir.
Profiterol tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve profiterolü sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder