13 Kasım 2013 Çarşamba

Krep Tarifi



Benim gibi kahvaltıyı çok sevenler hatta her öğün kahvaltı bile derim diyorsanız. Bu tarifimiz tam bizlik. Güzel bir kahvaltıyla güne başladığımdan tüm gün boyunca çok güzel geçtiğini her zaman yaşamış bir insanım her zaman kahvaltı sofralarına özen gösteririm. Kendimizi şımartma zamanı geldi hanımlar Krep hazırlamaya hazır mıyız ? 

Krep Tarifi Malzemeleri:

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5- 2 su bardağına yakın un ( Azar azar ekleyin ki kıvamı katı olmasın )
  • Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için ayrıca sıvı yağ 


Krep Tarifi Yapılışı:

Krepimizi hazırlamaya hazır mısınız ? İlk olarak yumurta,süt,sıvı yağ ve tuzu derince bir karıştırma kabına alın ve iyice çırpmaya başlayalım. Öncelikle 1 su bardağı un ve kabartma tozu ilave edip karıştırın,daha sonra azar azar yarım bardaktan biraz daha fazla un ekleyin ve akışkan ve pürüzsüz bir kıvam olacak şekilde çırpın.
Yanmaz,yapışmaz tavaya 1 yemek kaşığı yağ dökün ve yağ kızdıktan sonra hamurdan 1 kepçe alıp tavaya döküp ve yaymaya başlayın.
Akıtma yanlardan kızarmaya başlayınca spatula ile ters çevirerek kızartalım. Tüm hamuru bu şekilde hazırlandıktan sonra isteğe bağlı ister reçel, çikolata ,meyveli,peynirli veya sade olarak Kreplerimizi servis edebiliriz.



Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder